psqlogga

PSQ + Sony = SANT

Spelutbildningen PlaygroundSquad, som finns i Falun, har inlett ett samarbete med det engelska bolaget Sony Computer Entertainment Europe. Det är studenterna på skolan som ska utveckla spel för en internationell marknad.

PlaygroundSquad, Dalarnas Yrkeshögskoleutbildning för spelutvecklare kan nu meddela sitt samarbete med Sony Computer Entertainment Europe. Detta samarbete ger de studenter som går på PlaygroundSquad möjlighet att kunna utveckla spel direkt på Playstation plattformar under sin studietid.

PlaygroundSquad  är den första utbildning utanför England som har detta samarbete med Sony och den enda yrkesutbildning i världen som har fått  tillgång till att kunna utveckla på Playstation konsoller hittills.

-          Detta är en unik möjlighet för våra studenter att få komma i kontakt med en av branschens stora aktörer, säger verksamhetsledare Magnus Björkman, PlaygroundSquad i Falun. Konkret kommer studenterna att under sin studietid få kunskap om hur det är att utveckla på Playstations konsoler. Idag har vi 35 studenter som går på utbildningen i 2 år. Vi har också en Gamecubator där studenterna efter utbildningen får pröva på att driva egna spelutvecklingsbolag. Genom PlaygroundSquads samarbete med Stiftelsen Teknikdalen så kan studenterna erbjudas möjlighet att utveckla och driva spelutvecklingsbolag. Här jobbar vid t ex med affärscoachning, menar Björkman.  

-          Fantastiskt kul och spännande som gör att samarbetet mellan oss kan utvecklas ytterligare. Vi vet att vår samarbetsmodell har rönt intresse utomlands och vi för diskussioner med utländska aktörer om hur vår modell skulle kunna implementeras i deras organisation, säger Sture Ericsson, vd på Stiftelsen Teknikdalen. 

Önskar ni ytterligare information kontakta gärna: Magnus Björkman, projektledare Playground Squad, 023-298 55 eller Sture Ericsson, vd Stiftelsen Teknikdalen 070-826 28 77.

För mer information om Stiftelsen Teknikdalen, kontakta kommunikationsansvarig Ann-Louise Larsson, Stiftelsen Teknikdalen, 070-695 62 92.                                 

Bokm�rk och dela